12 Aralık 2007 Çarşamba

Kahramanmaraşlı bir eğitimci


Cevdet Alperen

Şimdi de yılardan beri ilk bakışta yerinden kımıldamaz zannedeceğiniz ama yaptığı çalışmaları görünce yerinde hiç oturmamış diyebileceğimiz bir başka Kahramanmaraşlı eğitimciyi daha tanıtacağım sizlere
Cevdet Alperen
Saçı sakalı Barbaros! Meslek hayatına Kahramanmaraş öğretmen lisesini bitirdikten sonra başladı ama bu arada az gelmiş olmalı ki Gaziantep eğitim enstitüsü matematik bölümünü bitirerek Branş aldı. On yıl boyunca İstanbul ve Kahramanmaraş ın değişik okullarında sınıf öğretmenliği yapan Cevdet Alperen daha sonra Sağlık bakanlığına bağlı Kahramanmaraş Sağlık meslek lisesine önce Müdür yard. Arkasında Müdür oldu. Ama orasını ya kendine çok gördüler yada kendi az görmüş olmalı ki Kahramanmaraş ın Pazarcık ve Andırın İlçelerinin Sağlık meslek liselerini kurucu müdürü olarak yer değiştirdi. Daha sonra buralar da az gelmiş olmalı ki Kahramanmaraş İl Sağlık müdürlüğü akıl ve Ruh sağlığı şube müdürü olarak bir süre çalıştı. Arkasından Kahramanmaraş çıraklık eğitim merkezinde matematik öğretmeni oldu nerden emekli oldu bilmiyorum ama bunlardan birinde emekli oldu. Ama sevsinler böyle emekliliği. Mesleki alanda diplomaları az bulan Alperen Cevdet, Sağlık bakanlığını yönetici kursu, Sağlık bakanlığı eğitim metotları kursu ve değişik meslek kursları da dahil olmak üzer bir çok kurslardan sertifika alarak alanını genişletti. Bu arada mesleki çalışmalarının bazılarını, “ Meslek matematiği, “ isimli kitabında topladı.
Ama Cevdet Alpereni sadece öğretmen eğitimci yanı ile görmek yanlış olacağı düşüncesi ile onun birde ruh dünyasına göz atmak gerekiyor.
“ İlimiz Kahramanmaraş” isimli bir incelemesi belki ruh halini tam olarak ifade etmeyebilir ama, “Baharın koynunda Zindan”” Anadolu yu aydınlatan Piri Türkistan Ahmet Yesevi” isimli kitapları ile daha iyi anlaşılır sanırım. Öğretmenlik mesleğine ve memleket aşkına borcunu ödemek ve sevgisini belli etmek için olmalı “ Antoloji niteliğinde “Şiirlerle öğretmen” ve “ Kahramanlık şiirleri isimli iki kitap daha yayınlandı.
Değişik gazete ve dergilerde yayınlana yüzlerce makalesinden bahsetmeye gerek duymadan Cevdet Alperen hocanın sosyal çalışmalarını da kısaca ifade etmeden geçmek haksızlık olur düşüncesindeyim.
Halen daha tebessüm derneği genel başkanlığını yürüten Alperen hoca aynı zamanda aynı isimdeki dergininde sahipliğini yapıyor.Bunun dışında meslek alanından bir türlü kopamadığı için sırası ile ; “ Kahramanmaraş kız meslek lisesi okul aile birliği başkanlığı, Kahramanmaraş İl gençlik komisyonu üyeliği, Kahramanmaraş Milli eğitim komisyon üyeliği okul aile birliği Kahramanmaraş il temsilciliği Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Kahramanmaraş il temsilciliği ve Sütçü İmam Üniversitesinde Hoca Ahmet yesevi, yılı münasebeti ile düzenlenen konferans da konuşmacı olarak devam ediyor.
Evli ve iki çocuk babası olması kimseyi ilgilendirmese de biz yine dip not olarak geçelim.
Kendisi 1954 yılında Divanlı mahallesinde Kamil Alperen in beşinci çocuğu olarak yeryüzüne intikal ettiğinde mevsim sonbaharmış. Bu yoğunluk içinde özellikle yaz günleri ne zaman arasam Göllü köyündeki bağında olması da sanırım performansını anlatmak bakımından ciddi bir ip ucudur.
Halen daha en verimli dönemlerini yaşadığına inandığımız bu değerli eğitimciye başarılarının devamını diliyoruz.

Hiç yorum yok: